Kod CN: 8211 95 00 - Rękojeści z metalu nieszlachetnego do noży stołowych, kieszonkowych i innych objętych pozycją 8211
Kod CN: 7318 15 58 - Wkręty, nawet z nakrętkami lub podkładkami, ze stali innej niż nierdzewna, z główką, z łbem z nacięciem płaskim lub z gniazdem krzyżowym (z wył. wkrętów do drewna i wkrętów samogwintujących)
Kod CN: 2903 89 80 - Fluorowcowane pochodne węglowodorów cykloalkanowych, cykloalkenowych i cykloterpenowych (z wył. 1,2,3,4,5,6-heksachlorocykloheksanu (HCH (ISO)), lindanu (ISO, INN), aldryny (ISO), chlordanu (ISO), heptachloru (ISO), mireksu (ISO), 1,2-dibromo-4-(1,2-dibromoetylo)cykloheksanu i tetrabromocyklooktanów)
Kod CN: 6403 12 00 - Buty narciarskie, buty do biegów narciarskich oraz buty snowboardowe, o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych, skóry wyprawionej lub skóry wtórnej i cholewkach ze skóry wyprawionej
Kod CN: 2106 90 59 - Syropy cukrowe, aromatyzowane lub barwione (z wył. syropu izoglukozowego, laktozowego, glukozowego i z maltodekstrynowego)
Kod CN: 8716 90 10 - Podwozia do przyczep i naczep oraz pozostałych pojazdów bez napędu mechanicznego, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 4012 13 00 - Opony pneumatyczne bieżnikowane, gumowe, w rodzaju stosowanych w statkach powietrznych
Kod CN: 6814 10 00 - Płyty, arkusze i pasy z miki aglomerowanej lub regenerowanej, nawet na podłożu z papieru, tektury lub innych materiałów, w zwojach lub tylko cięte na kwadraty lub prostokąty
Kod CN: 7210 90 40 - Wyroby walcowane płaskie z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno, ocynowane i zadrukowane
Kod CN: 1604 19 91 - Filety, surowe, jedynie pokryte bułką tartą lub panierką, nawet podsmażone w oleju, zamrożone (z wył. z ryb łososiowatych, śledzi, sardynek, sardynel i brislingów lub szprot, tuńczyków, latającego bonito i pelamidy [Sarda spp.], makrel, sardeli, ryb z rodzaju Euthynnus, i gatunku Orcynopsis unicolor)