Kod CN: 2204 10 98 - Wino musujące ze świeżych winogron (z wył. win ze szczepu)
Kod CN: 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
Kod CN: 9028 30 - Liczniki energii elektrycznej, włącznie z licznikami wzorcowymi do nich
Kod CN: 4104 19 59 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i całych skór i skórek, z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)
Kod CN: 8211 91 00 - Noże stołowe z ostrzami stałymi, z metalu nieszlachetnego, włącznie z rękojeścią (z wył. noży do ryb i masła)
Kod CN: 0403 10 33 - Jogurt o zawartości tłuszczu > 3,0% masy, ale <= 6,0% masy (z wył. aromatyzowanego lub zawierającego dodatek owoców, orzechów lub kakao), zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego
Kod CN: 0708 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone